top of page

Filmaři natáčí pokračování úspěšného seriálu

V Ostravě pokračuje natáčení úspěšného youtuberského seriálu Liga mužské moudrosti. Dva poslední díly se natáčejí v hostinci a pekárně v ostravském obvodu Nová Bělá a v Městské nemocnici Ostrava.


„Snažíme se být k filmařům vstřícní, protože natáčení a na něj navázané služby přináší našemu regionu nejen publicitu a prestiž, ale také podporuje zdejší ekonomiku. Letos jsme podpořili šest projektů, mezi filmové produkce jsme rozdělili skoro pět milionů korun. Tvůrci seriálu Liga mužské moudrosti získali v dotačním programu podpora audiovizuálních děl v Moravskoslezském kraji jeden milion korun. Jedná se o svéráznou tvorbu, která si na YouTube našla miliony fanoušků. Jsem rád, že mezi snímky, které Moravskoslezský kraj podpořil, tento nechybí,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro kulturu a památkovou péči Lukáš Curylo.

Prostředky od kraje filmaři využijí k produkční fázi natáčení. „Peníze pokryjí náklady na herce, štáb, dopravu, ubytování herců, nájmy lokací či kamerovou a světelnou techniku,“ přiblížila hlavní produkční Filmového studia Dolní Vítkovice Miluše Koštialiková.




Seriál Liga mužské moudrosti běží aktuálně na YouTube kanálu Dobře vycpaný bobr. Jedná se o komediální kanál nezávislých tvůrců, jako je Vladimír Skórka, Dimitrios Vlasakudis, Petr Kolečko, Jiří Langmajer, Martin Šimiček a další. Obsah kanálu Dobře vycpaný bobr vzniká díky přímé podpoře fanoušků. Dosud vznikl seriál sKORO NA mizině, který má přes 10 milionů zhlédnutí. Na úspěch právě tohoto seriálu navazuje Liga mužské moudrosti. „Díky příspěvkům fanoušků můžeme skutečně nezávisle tvořit a mohli jsme přijít s kontroverzním tématem a stylem humoru, který by dnes v žádné televizi neprošel,“ uvedl režisér Vladimír Skórka.


Produkce natáčí poslední dva díly série o posledním zářijovém víkendu a v pondělí 26.9. . „Natáčíme v již tradičním Hostinci u Balcara v Nové Bělé, který je vlastně hospoda U Bulatých, kterou v seriálu vlastní Jirka Langmajer. Další lokací je úřad městského obvodu Jih, kde navazujeme na spolupráci z prvního dílu. Radní jsou otevřeni naší spolupráci a aktuálně tam budeme točit uzavřené soudní líčení a příběhy ze soudu, kde hraje našeho hlavního představitele Petr Čtvrtníček,“ doplnila manažerka Miluše Koštialiková s tím, že čtvrtý díl série bude ke zhlédnutí on-line už poslední týden v říjnu, pátý díl pak v polovině listopadu.



bottom of page