top of page

FRANCOUZSKÝ ŠPIONÁŽNÍ SERIÁL TOTEMS

Všem, kteří se vloni v červenci pohybovali v okolí Nové radnice v Ostravě, jistě neunikl neobvyklý ruch doprovázený přítomností několika automobilových veteránů. Nešlo o nic menšího než natáčení záběrů do nového špionážního seriálu TOTEMS slavného francouzské studia Gaumont, které na české straně spolupracuje s produkční společnosti OKKO Production.


Seriál, jehož děj se odehrává okolo roku 1964 v tehdejším Československu, Východním a Západním Berlíně a ve Francii, je již ke shlédnutí na platformě Amazon Prime Video. V Ostravě se přitom natáčely záběry do jedné z nejdůležitějších scén celého seriálu s velkým počtem komparzistů. Exteriér ostravské Nové radnice navazuje dějově na interiér natáčený v Nové budově Národního muzea v Praze. Nová radnice tak v seriálu představuje vědecký kongres ve Východním Berlíně.

„Máme velkou radost, že se štáb se seriálem TOTEMS nakonec podařilo na Ostravsko dostat. K projektu jsme řešili první obhlídky lokací již před rokem a půl. Od té doby bylo obhlídek ještě několik. Filmařům se líbila hlavně Poruba či exteriér a interiér Nové radnice. Právě radniční exteriér spolu s úsilím krajské filmové kanceláře a vstřícností magistrátu byl důvodem, proč jsme zde nakonec francouzsko-český štáb mohli přivítat,“ říká Hana Vítková z Moravskoslezské filmové kanceláře, která je součástí krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism. Dodává, že produkce využila kromě hotelových služeb a cateringu v Ostravě také místní komparz, asistenta režie, maskérku, či security služby.

„Spolupráce s Moravskoslezskou filmovou kanceláří byla skvělá, od začátku ji při všech jednáních provázela vstřícnost a vysoká profesionalita. Myslím, že to nebyl jednoduchý projekt, a to i proto, že se celý seriál natáčel z cca 80 % na lokacích, které se často měnily, a bylo velmi náročné vše stíhat. Dovedli jsme jej však do zdárného konce a ukončili jednodenní dotáčkou v Ostravě, kde šlo vše hladce a příjemně,“ oceňuje lokační manažer seriálu Zdeněk Fiala.














bottom of page